FÖRETAGSKUNDER

Vi är en köksleverantör som tillverkar handbyggda köksstommar och lådor i massiv Norrlands-furu. Våra köksmoduler har sitt ursprung i den svenska traditionen av kökstillverkning från 30-60 talet. Vi tror på massiva material som tål flera renoveringar, långsiktigt hållbara lösningar som barn och barnbarn kan ärva.

Vi levererar i huvudsak våra kök till privatpersoner men har under senare tid även samarbetat med fastighetsägare, förvaltningsbolag och arkitektkontor.

HUR VI JOBBAR

Funkiskök är en liten köksproducent som bygger kök för hand men i en effektiv produktion. En del av oss jobbar bara med projektledning och att rita kök. Vi har stor kunskap om byggnadsvård och funktionalismens utryck. Vi har jobbat med kök i många år. Det gör att vi även kan hantera en större förfrågan med flera kök och andra förvaringslösningar. Vårt snickeri finns här i Skåne. Vi jobbar med svenska leverantörer så långt det är möjligt. Det är så vi behåller kärleken till vår produktion och våra jobb.

Det känns självklart för oss att få fortsätta i denna tradition av kvalitativt köksbyggande. Med små justeringar och uppdateringar har vi vidareutvecklat vårt system Original och gjort det till en del av vår produktion som vi älskar. För att föra dessa idéer vidare och även anpassa våra moduler till ett ännu större arkitektoniskt omfång, har vi även utvecklat två nya system: Modul och Modern. Flera av våra kunder har till exempel valt att jobba med systemet Modul i sina nyproduktioner.

HÅLLBARHET

Det finns ett stort fastighetsbestånd som är byggt under en väldigt expansiv tid i svensk historia. Funktionalismen sträcker sig från 30-tal ända in i början på 60-talet. En arkitektur som medförde många revolutionerande steg i ett modernt bostadsbyggande för en växande befolkning. Köken kom att spela en stor roll i detta nytänkande och för första gången gjordes en ordentlig forskning om tillgänglighet och funktion i våra köksmiljöer. De första större köksfabrikerna såg dagens ljus. Nästan alla kök byggdes i massiv furu. Det gör vi också.

Många av köken lever fortfarande kvar. 70 år och en rad olika hyresgäster har inte lyckats slita ut dessa köksinredningar. Trots ett 60 och 70-tal med sina djärva modesvängningar i både färg och form, lever de kvar. Det är vad vi kallar kvalité och långsiktigt hållbara lösningar.

Vill ni veta mer om hur vi jobbar, eller vill diskutera ett projekt maila rikard@funkiskok.se

Telefontider vardagar mellan 10-14
070-888 64 40

Instagram

Följ oss gärna på Instagram för nyheter och inspiration.