VÅRA VANLIGASTE FRÅGOR

KAN MAN BESTÄLLA SKÅP I SPECIALMÅTT?

När vi skapade Svenska Funkiskök hade vi byggt helt måttanpassade massiva furukök under lång tid. Vi ville ge fler kunder möjlighet att få ta del av en handbyggd massiv furustomme sammanfogad med lim och träplugg. För att möjliggöra detta utvecklade vi vårt modulsystem i fasta mått. På detta sätt kan vi effektivisera tillverkningsprocessen utan att göra avkall på handarbetet med att ta fram den färdiga modulen. Vår långa erfarenhet med helt platsspecifika kökslösningar i specialmått, säger oss att det går nästan alltid lika bra att hitta en fin lösning med moduler i fasta mått med passbitar.

Om vi skulle råka ut för en svår planlösning och om du beställer ett lite större kök av oss (mer än 20 st. moduler), kan vi mot en högre kostnad givetvis göra vissa moduler i specialmått. Annars försöker vi undvika detta för att hålla kostnaden för ditt nya kök nere.

Renoverar ni äldre befintliga kök?

Att bevara och renovera sitt befintliga kök är något vi försöker att uppmuntra. Ofta kan din lokala snickare hjälpa till i sådant projekt. Funkiskök fokuserar helt på vår modulproduktion och de tillbehör du hittar på vår hemsida. Vill du komplettera ett äldre befintligt kök med nya moduler kan du skicka in en förfrågan via vårt ritprogram. Är det bara ett fåtal moduler du är intresserad av kan vi tyvärr inte göra dessa i specialmått (se rubriken ”kan man beställa skåp i specialmått”). Har vi mycket av större köksbeställningar måste dessa gå före i vår produktion vilket gör att vi ibland måste tacka nej till mindre förfrågningar.

VAD KOSTAR ERA KÖK?

Under rubriken Priser visar vi några skisser samt prisbilder på dessa. Vi har inga fasta priser på våra moduler. Vi ger en prisbild först när vi ser en samlad bild av de moduler ni är intresserade av. Vi har ett enkelt och lättarbetat ritprogram på vår hemsida. När ni använder detta får ni inom 1- 2 arbetsdagar en tydlig prisbild presenterad på de moduler ni efterfrågar. Till ritprogrammet finns även tydliga instruktionsfilmer. Lycka till i vårt ritprogram!

VILKA VITVAROR KAN JAG ANVÄNDA?

Vi är återförsäljare för Smegs vitvaror. I deras modellutbud finns passande vitvaror för våra moduler. Vi har också gjort en vitvaruguide som visar tydligt vilka förutsättningar som gäller för våra moduler. Nästan alla större vitvarumärken har produkter som passar i våra moduler.

HUR LEVERERAS KÖKEN OCH VAD KOSTAR DET?

Köken packas på europallar med sträckplast, spännband och ibland hörnskydd. Pallarna körs i specialbilar som är vana att hantera ömtåligt gods. Vår packmetod tillåter inte vanliga lite enklare palltransporter då köken lätt kan få transportskador. Därför har vi valt lite dyrare och säkrare transporter. För att dessa transporter inte skall bli allt för kostsamma kommer alltid chauffören ensam till er adress och hjälper bara till att lasta av pallarna bakom lastbilen på plan mark. Det är viktigt att det finns bärhjälp på plats som kan ta emot och lasta in ditt kök i din bostad. Chauffören telefonaviserar alltid i god tid innan till ett telefonnummer som du själv väljer. Kostnaden för ett normalstort kök kostar ca 3-5 000 kr inom Skåne samt ca 8-10 000 kr till Stockholm. Vi tar alltid fram ett exakt leveranspris till er innan transporten skickas.

GÅR DET ATT BESTÄLLA ENDAST LUCKOROCH LÅDFRONTER TILL ETT BEFINTLIGT KÖK?

Tyvärr gör vi bara luckor och lådfronter till våra egna kompletta moduler. Ta gärna kontakt med din lokala snickare som säkert kan hjälpa dig.

HUR YTBEHANDLAS INSIDAN AV SKÅPEN?

Alla våra moduler och lådor behandlas med paraffinolja på insidan. Även våra skärbrädor behandlas med paraffinolja. Detta ger en avtorkningsbar yta.

VILKA STANDARD KULÖRER FINNS ERA KÖK I?

Vi har valt ut våra favoritkulörer som passar både i små och stora kök. Alla färger går att få till alla våra köksserier. Läs mer här.

VAD KOSTAR EN BÄNKSKIVA/DISKBÄNK?

Under bänkskivor och diskbänkar i menyn hittar du länkar till Deco Steel och LG-Collections produktsortiment. Här hittar du även deras ritprogram där du dels kan få ytterligare produktinformation och även priser på deras produkter. Vi hjälper dig alltid att ta fram slutgiltiga skisser och prisuppgifter på deras produkter.

GÖR NI HEMBESÖK?

För att hålla priserna på våra kök så låga som möjligt behöver vi vara kostnadseffektiva. Det betyder att vi inte gör hembesök. Vi har tagit fram ett enkelt och smidigt ritprogram som hjälper dig i processen att rita ditt kök. Vi kan även hjälpa er ta fram ritningar efter att ni lämnat tydliga måttskisser. Vår guide till hur man gör en måttskiss hittar ni här. Boka gärna tid i ett av våra showroom för att se och känna på våra kök. Här hjälper vi er också ta fram de underlag ni behöver i er köksbeställning. Våra showroom hittar ni här.

HUR BETALAS KÖKET?

Ert kök kommer alltid vara en specialbeställning från vårt snickeri. I samband med beställningen skickar vi en förskottsfaktura på 50 % av totalbeloppet som betalas inom 5 dagar. Detta för att säkerställa den leveransdag vi kommit överens om. Ca 10 dagar innan leveransdagen skickas slutfakturan på resterande belopp. Denna skall betalas i god tid innan leveransen lämnar snickeriet.

Levererar ni kök utanför Sverige?

Vi kan leverera våra kök till Norge, Danmark, Finland samt hela norra Europa och UK. Skicka er förfrågan till josefin@funkiskok.se så hjälper vi er.