HUR VI SER PÅ VÅR TILLVERKNING

När man jobbar med massiv furu i snickeriet sprider sig en välbekant doft av skog och svenska hus. Furu är ett av våra vanligaste träslag och kanske är det därför det talar väldigt tydligt till oss människor. Det är lätt att må bra när vi får vara nära enkla naturmaterial. När furu är nysågat och hyvlat är det ett väldigt mjukt material. Därför måste våra snickare lägga mycket tid och omsorg på en färdig yta. När alla moment är utförda får man å andra sidan ett hållbart, slittåligt material som håller i många år. Det här är viktigt för oss och kommande generationer. Med varsam hand skapar vi kök som håller länge utan att skapa stora avtryck på vår jord.

Våra egenframtagna moduler speglar historien samtidigt som de möter dagens moderna krav. Klassiska gång järn tillsammans med moderna utdragsskenor skapar en perfekt balans mellan nytt och gammalt. Detta gör att vissa moment blir mer komplicerade än i en helt modern tillverkning. Vi tycker att det är viktigt att bevara dessa klassiska hantverk. Varje moment i hela vår produktion utförs för hand av våra duktiga snickare och allt tar sin tid.

För att våra kök ska nå upp till den hållbarhet och standard som vi kräver genomgår varje del som ska målas hela sex moment; Slipning, schellack, grundfärg, ytterligare slipning samt vattenbaserad snickerifärg i två lager. Ibland krävs repetition av något moment då varje trä är unikt och levande.

Varje låda i modulen måste sedan sågas, fräsas, slipas, limmas, slipas igen för att sedan oljas. Vi använder paraffinolja inne i våra moduler för att göra ytan smuts och vattentålig. Luckor och lådfronter skall sågas, fräsas, borras, slipas, grundmålas, slipas igen samt sprutlackeras. Alla dessa moment görs för hand efter beställning från kund. Hyllplan, besticksinredningar och fronter passas sedan in och monteras av våra hantverkare med stor noggrannhet.

Dessa samlade förutsättningar gör att varje modul vi producerar blir unik. Beroende på vilket material som använts och vem som jobbat med en specifik modul får den sin alldeles egna karaktär. Det ger enligt oss våra kök olika personligheter.

Vi hoppas vår kunskap, kärlek och arbete både märks och syns i varje enskild modul och att ni som kund får tillfälle att njuta av dem under lång tid framöver!