FÄRGER OCH MÅLNING

Att välja färg på sitt kök är svårt. Har du ett stort eller litet kök, strömmar det mycket ljus eller tvärt om? Förhåll dig till rummet, till exempel så lämpar sig ljusa färger bättre i mindre kök och tvärtom. Leta gärna runt efter inspiration och försök visualisera. När du har hittat några färger du gillar så provmåla gärna på större pappersark och sätt upp i rummet där köket skall stå. Hur ser färgen ut i morgonljus respektive kvällsljus?

Våra moduler levereras färdigmålade. Stommen handmålas i vattenbaserad snickerifärg, luckor och lådfronter sprutlackeras. I vår serie Original använder vi glans 40. I våra köksserier Modern och Modul använder vi en något mattare glans 20. I vår serie Original är det vanligt att stommes målas i vår standard vita S 0500-N. Du väljer själv varfri NCS-kulör på Luckor/lådfronter Stommens/lådornas insida oljas med en klar paraffinolja. Önskar du två olika kulörer på bänkskåp och överskåp tillkommer en kostnad för detta.

Modulerna går även att beställa helt obehandlade. Nämn i så fall detta vid er förfrågan. För att vår färgleverantör ska klara att bryta din valda färgkulör är det viktigt att du väljer en kulör som följer NCS-standardsystem. Dessa brukar gå i hela steg om 5 i den första sektionen och hela steg om 10 i den andra sektionen. Många färgleverantörer tar fram egna specialkulörer som bara de kan bryta. Om färgkoden ser ut så här S 0804-G88Y kan vi inte bryta det receptet. Den som ligger närmst blir då S 0505-G90Y.

Färgen som används till stommen respektive luckor/lådfronter är av olika fabrikat. Stommen handmålas i vattenbaserad lackfärg och luckor/lådfronter sprutlackeras i syralack.

Detta sammantaget gör att det ibland kan förekomma skillnader i upplevelsen av kulören på respektive yta. I våra köksserier Modern och Modul målas oftast stommen och luckor/lådfronter i samma kulör. Vi tar färgen från samma leverantör för att minimera dessa risker men vi kan inte helt utesluta att det ibland kommer att finnas skillnader. Om vi redan i snickeriet gör bedömningen att skillnaderna är för stora kommer vi att försöka åtgärda detta. Om köket levereras har vi gjort bedömningen att det här är så nära vi kan komma.

BESTÄLLA KÖK STEG FÖR STEG

Så här går det går till när du beställer ett kök från oss.

TESTA VÅRT RITPROGRAM

Testa gärna vårt ritprogram. Här kan du lätt planera och designa ditt framtida kök.

Instagram

Följ oss gärna på Instagram för nyheter och inspiration.